Blog

Selamat Menunaikan Haji dan Selamat Hari Raya Aidiladha.

Terlalu pantas masa berlalu..”bulan haji…telah tiba lagi”… Tahun ini tempahan untuk tarikh 26 nov – 28 nov. telah bermula, tetapi bukan untuk perayaan Hari raya Aidiladha atau turut dikenali sebagai raya qurban atau raya haji. Kebanyakan tempahan adalah bertujuan majlis pertunangan dan perkahwinan. Sudah menjadi gaya sekarang, asal ada cuti buat kenduri kahwin atau majlis(…)

Football @ Bola Sepak

Sedar tak sedar Syawal dah berakhir… Tempahan kek dan cupcake kembali dibuat seperti biasa. Perancangan yang dibuat untuk bulan syawal tak dapat dilaksanakan kerana tempahan telah dipenuhi untuk tempahan birthday dan kahwin selain onepiece pun nak beraya. Seperti tahun-tahun sudah Bola menjadi tema wajib untuk Birthday bagi lelaki, terutama bila musimnye menjelang. Kami bukan peminat(…)

Biskut Raya Oh! Kuih Raya…

Biskut raya atau Kuih raya adalah benda yang sama. Kudapan yang disediakan untuk tetamu yang bertandang dalam bulan syawal. Jadi Kuih atau biskut ni hanya wujud pada musim hari raya, tak kira la .. raya Aidilfitri ke, Raya cina ke atau Raya deppavali. Ia dah jadi barangan wajib ada di setiap rumah dalam meyambut hari(…)

Cowboy dan PD

Theme birthday- Cowboy, dari anak-anak buat bapa tercinta. Lokasi di PD. Cake Size 8″ flavor; Chocolate cake, layer dengan chocolate ganache. Topper; Butter cream.  1Set cupcake M25-Chocolate. Cake dan cupcake dihantar ke rumah keluarga Ieqa (baru teringat nama client… :P). Seawal pagi.. kami bertolak dari seremban pukul 6pagi… dengan hajat boleh mandi manda. Jalan kerumah(…)

Busy week…

Salam hari Isnin. Telah berlalu minggu yang begitu sibuk, dengan tempahan, dengan Hari Peladang (walaupun tak involve totally), Dengan tetamu yang datang, Aktiviti harian yang sedia ada…. rasa cam nak minta cuti pula. Kalau ada majikan dah lama apply cuti emergency/MC sehari dua. Terutama bila muncul hari Isnin, rasa panjang list kerja yang kena buat(…)

Hantaran- kek

Hayaku..hayaku.. banyak sangat gambar nak dimasuk, tapi kena edit dulu.. huh banyak kerja jadinya. Kerja lain pun masih bertimbun tak settle lagi.. masa berjalan. Website pun banyak yang perlu dipelajari.. Almaklumlah budak baru belajar hehehe. Berkenaan dengan Website minta maaf sesangat jika ada yang eror terutama sekali page “order”.  Jika page itu masih bermasalah boleh(…)

Happy Family Bear

Assalamualaikum!..Hemm.. Terasa agak kekok dan janggalnak menulis apabila dah tak menulis sejak tamat belajar, dan agak kekok juga.. bila first time tulis blog ni. Nak mula kat mana pun serba tak kena.Gambar tersangaat la banyak.. kalau nak post semua… tak terdaya nak buat. Jadi nak senang cerita kita mulakan dengan minggu ni.. Happy Famili Bear(…)