Marhaban ya Ramadhan

Bismillah. Waktu berlalu dengan pantas, kalau mahu mengejar tidak bernafas rasanya. Biskut raya? Hingga sekarang masih tidak dilancarkan. ya saya tahu.

Dikala minggu persiapan akhir untuk melancarkan produk Biskut Raya 2012, Ayah mertua tiba-tiba muntah darah dan dimasukkan ke Hospital. Melihat kondisinya, ia akan mengambil masa yang lama. Mohon didoakan agar cepat sembuh. Walaupun contoh biskut sudah siap dibungkus, gambar sudah siap untuk dimuat turunkan, kami mengambil keputusan untuk tidak mengambil sebarang tempahan biskut raya. Takut sebarang kemunkinan yang menyukarkan kami untuk menunaikan janji.

Pembatalan tempahan di saat-saat akhir, amat tidak indah. Apatah lagi ia untuk menyambut hari bahagia. Untungnya kami belum lagi membeli stok mentah untuk membuat biskut raya.Alhamdullillah. Memang kebiasaan kami akan membeli stok setelah menerima tempahan, supaya kami tahu jumlah barang yang perlu di beli. Tujuannya supaya kami tidak menyimpan stok lama, kecuali barang yang tidak rosak seperti bekas biskut.

NAMUN.. Sebagai ganti, OnePieceBakery masih mengeluarkan produk untuk bulan Ramadhan ini, Iaitu MANISAN RAMADHAN.    Manisan Ramadhan adalah “dessert ” untuk berbuka puasa. Menggunakan bahan gred A dan terpilih,  seperti mentega tulin, Susu full krim, krim tenusu dan lain-lain. Insyaallah bersih dan Halal.

Produk yang di perkenalkan adalah Om Ali, Trifle, Puding Roti, Cheese temptation.

Om Ali

 

Om Ali

Om Ali bermaksud ” Ibu Ali “. Resepi Puding roti berasal dari negara Arab. Rasanya sedap lemak dan berkrim, kerana mengandungi susu

serta krim tenusu segar. Mengandungi campuran kekacang yang dicincang seperti Hazel, Badam dan Pistachio. Turut mengandungi Kismis. nyum!.

 

Butter bread Pudding

Puding Roti

Puding Roti ini lain dari yang biasa, Sedap dimakan begitu sahaja. Bertambah sedap dengan sos Vanilla. Mahu kelainan? Cuba sos Butterscocth. Tidak boleh menolak untuk suapan ke dua.

 

 

 

 

Trifle Lemon Blueberry

Trifle

Trifle ini dibuat dari kek sponge buatan sendiri, bukan premix dan juga bukan beli dipasaraya.

Pastri krim diperbuat dari susu dan telur segar dari ladang. eh! tidaklah. Susu dalam kotak dan telur segar dari kedai. Ada 4 perisa: Lemon Blueberry, Strawberry, Peach dan Tutti Fruiti.

 

 

 

Cheese Temptation - Besar

Cheese Temptation

Kepada peminat krim cheese.( ^ v ^ ).  Terdapat 3 perisa untuk dipilih, Strawberry, Blueberry dan Oreos. Sunguh kaya, lemak dan sedap. Wallah!

 

 

 

 

 

Tempahan dibuka sepanjang bulan Ramadhan tanpa minimum order, satu unit pun boleh. Digalakan ambil sendiri di Paroi Jaya, Seremban. (Dekat sahaja dari bazar Ramadhan Stadium Paroi Jaya). Penghantaran juga dibuat bergantung kepada kesesuian masa dan keadaan.

Untuk tempahan boleh SMS ke 013 – 388 7271. Jika tidak sempat membuat tempahan, boleh bertanya menu yang sedia ada. Sms dahulu sebelum datang. Jika mahu lebih dari 2 unit, sila buat tempahan dahulu.

Harga  Klik disini