Busy week…

Salam hari Isnin. Telah berlalu minggu yang begitu sibuk, dengan tempahan, dengan Hari Peladang (walaupun tak involve totally), Dengan tetamu yang datang, Aktiviti harian yang sedia ada…. rasa cam nak minta cuti pula. Kalau ada majikan dah lama apply cuti emergency/MC sehari dua. Terutama bila muncul hari Isnin, rasa panjang list kerja yang kena buat … apatah lagi kerja-kerja yang gagal disiapkan minggu lepas.

Mari lihat beberapa kerja sepanjang minggu ni.. 2 biji cake fondant size 6″ dia. tinggi dalam 7″ (1 pink purple dan satu lagi brown dan 1 set cupcake size Large. Theme color pink purple.

cake-hataran-dropflower-02.jpg

CODE:CH 06

Tempahan dibuat oleh Ida dan Mus. Design ni dibawa sendiri oleh Ida bukan original dari Onepiecebakery, pun bengitu design ni tidak la 100% duplicate.

Bunga “handmade”, ambil masa lebih dari 1 hari mengadap untuk buat 2 set bunga ni belum lagi baking dan dekorasi. Nak tercabut pinggang dibuatnye.. Kalau beli kan senang.. kan, kan. Disebabkan psangan ni sehati sejiwa , dari lebih dari sepuluh yang dibawa, akhirnya design yang dipersetujui hampir sama..tukar warna je. Apa pun “Selamat Pengantin Baru, Ida & Mus”

CODE: CCH O6

CODE: CCH O6

Selebihnya cupcake untuk birthday dan 1 jenis Pineapple cupcake dengan topper Pineapple mousseline. Cupcake pineapple ni dibuat khas untuk Gerai Lembaga Nanas Malaysia di Pameran Hari Peladang. Pineapple cupcake dibuka untuk tempahan tapi tak sesuai untuk fancy decoration kerana toppernya tak cantik untuk diwarnakan. Cukuplah yang ni je..dah tak larat dah..

hantaran-cupcake-roses.jpg

CODE: CCH 10

love-elmo-cupcake-birthday

CODE: CCB 001



Simple rossete

CODE: CCS 001

CODE:CCB 002

CODE:CCB 002

pineapple-cupcake

pineapple-cupcake